Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Daniel Landa se po třech letech vrací na koncertní pódia a jak je jeho zvykem pořádně šokuje. To, co bude hrát, si totiž mohli vybrat jeho fanoušci a tak se na playlistu k turné Vozová hradba objeví i dvě písně z jeho první kapely Orlík. Ta byla hodně kontroverzní a čelila nařčení z propagace rasismu a xenofobie.  Tak uvídme, kolik skinheadů, pro něž byla píseň Bílá liga jakousi hymnou, si koupí lístky.

„Vozová hradba je symbolem vzdoru. Chceme podpořit vlastenectví, sebevědomí našich lidí a rádi bychom nastolili diskusi o teroru politické korektnosti. Protože lidé ve službách oné korektnosti se mnohdy chovají spíše jako inkvizitoři a v pihách hledají ďáblovo

znamení," objasňuje zpěvák název své festivalové šňůry.

„Rád bych lidem předal co nejvíc síly a energie. O tom je vlastně celá Vozová hradba," dodal. Na turné zazní i skladby z repertoáru bývalé Landovy kapely Orlík. Které to budou se dozvědí až návštěvníci prvního koncertu v Ostravě. Landa kromě starých hitů zazpívá také dvě nové písně Bohemia a Modlitba za krále.

"V těch písních se odráží můj špatný pocit ze směru, kterým se naše země ubírá. Jsem Čech, vážím si našich kořenů a přijde mi zcela přirozené bránit svou vlast před klinickou smrtí, přestože je mi jasné, že nařčení ze všemožných ismů asi neuniknu. Chybí totiž racionální diskuse, planou jen vášně," říká k tomu.

Po pracovním podzimu čeká zpěváka dovolená. A není vyloučeno, že místem odpočinku se stane jeden z Velikonočních ostrovů. Právě domorodce z Rapa Nui totiž pozvala Mirjam Landa na slavnostní představení turné, aby jejímu muži předvedli tradiční bojový tanec Hoko, který symbolizuje sílu a odhodlání.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám