Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Je dost pravděpodobné, že se Katarína Šafaříková zařadí do řad slovenských hereček jako je Zuzana Kanócz, Vica Kerekes, Táňa Pauhofová či Andrea Růžičková, které dostávají lepší příležitosti v Česku než ve své domovině. Kráska původem z východního Slovenska se českým divákům představí ve třetí řadě seriálu První republika, kde nahradí Annu Fialovou v roli Ireny von Lippy.

„Moc jsem si to užívala a šťáb byl ke mně tak vstřícný, že mi vytvořil skvělé prostředí, ve kterém se mi dobře pracovalo,” nechala se slyšet Katarína Šafaříková.

Herečka má poměrně slušně našlápnutou kariéru na Slovensku, kde se před dvěma lety objevila například v dobovém filmu Agáva po boku Milana Kňažka, zároveň se rozhodně nebrání příležitostem v Česku. Tím pádem by využila lekce češtiny, které absolvovala kvůli natáčení První republiky.

„Co se v mládí naučíš…,” smála se herečka a dodala: „Čeština a slovenština jsou jazyky podobné. Jakmile ale dojde na výslovnost a dikci, tak je to cizí jazyk a musím se ho učit stejně, jako bych se učila třeba polsky. Není to jednoduchá věc, trošku s tím válčím,” říká Katarína Šafaříková.

Reklama

Další články

Načítám