Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Představení Studio kolekce pro jaro a léto H&M si nenechala ujít celá řada známých tváří. Z linie volně inspirované Japonskem byla unesená také Jenovéfa Boková, kterou japonská kultura okouzlila už jako malé děvčátko.

„Miluju Japonsko. Když jsem byla malá, tak tam moje ségra (Kristýna Liška Boková, pozn. red.) odjela na tříměsíční taneční kurz u japonského tanečníka Mina Tanaky. Jako malá holčička jsem byla nadšená, že mi ségra přivezla dárečky z Japonska,” říká herečka, která se do země vycházejícího slunce také sama podívala. „Před dvěma lety jsme letěli do Tokia s Rodinným filmem, kde jsme dostali cenu. Tohle město miluju,” vzpomíná Jenovéfa a jedním dechem dodává: „Týden jsme trávili povinnostmi spojenými s festivalem a týden jsme cestovali. Odjeli jsme do hor a do okolí Tokia,” vzpomíná herečka, kterou země okouzlila. „Měla jsem pocit, že jsem přicestovala úplně na jinou planetu. Poznala jsem rušný život velkoměsta, a kdybych se tam teda příště vydala, tak bych chtěla poznat místní vesnice.”

Japonsko vnímá Boková jako svět protikladů. „Hodně ctí tradice a zároveň se jim chtějí vymezit. Na jednu stranu milují Ameriku a zároveň ji nenávidí. Překvapilo mě, že se nesmí kouřit venku, ale vevnitř. Po jednom filmovém večírku jsem si šla zakouřit na ulici, jak jsem zvyklá, a najednou na mě začal někdo z okna křičet, že musím dovnitř,” krčí rameny herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám