Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jan Kraus si vzal na paškál spisovatelku Irenu Obermannovou, která vydala řadu knih, ale největší vzbudila ta nejaktuálnější. „Nicméně velkou pozornost vzbudila vaše poslední kniha, Tajná kniha. Nutno říct, že popisuje vztah s Největším Čechem alias Václavem Havlem," napálil to Kraus spisovatelce ve své show.

„Myslím, že tak se to nedá říct. Je to tak, že ta postava má podobné rysy jako Václav Havel. Já jsem se nejdřív řídila pravidlem doktora Plzáka zatloukat, zatloukat, zatloukat… A ke svému soukromému životu jsem se vyjádřila až poté, co po vydání mé knihy vypuklo něco podivného," uvedla Obermannová. Jana Krause zajímalo, co bylo pro Irenu těmi divnými věcmi.

„Mě k vyjádření názoru přimělo to, co tím svým vyjádřením spustil pan prezident," tvrdí spisovatelka, kterou ovšem Kraus podezříval, že šlo pouze o reklamní kampaň, aby se kniha lépe prodávala. Irena Obermannová ale odpověděla, že ta kniha je jen upřímná. Ale že neodhadla důsledky.

„Nepočítala jsem s tím, co se spustí v tisku, jak budou reagovat lidé. Mnozí tvrdí, že knihu nečetli, ale měli jasno v tom, že kniha je špatná – což mě zarazilo," přiznala Irena. „V té knize je všechno, s čím jsem měla potřebu se vypořádat," dodala. „Normální lidé na mě neútočí, vůbec neřeší, co je a co není pravda. Jen řeknou, že se jim třeba kniha líbila. Nečekala jsem, že se má kniha stane předmětem investigativní žurnalistiky, která pátrá po tom, co byla a co nebyla pravda," vysvětlila Irena.

„Jestli si budu psát o své lásce, je jen moje věc," dodala. Jan Kraus se zajímal, jestli Irena nepocítila nějakou odtažitost společnosti. „Já nikam nechodím, takže nevím. Ale lidi se se mnou baví, zdraví mě, tak to tak hrozné asi není… Ta kniha za to všechno stála. Stojím si za každým slovem, které jsem tam napsala," míní spisovatelka.

A ani možnosti, že by se měla s Václavem Havlem setkat, se nebojí. „Ve skutečnosti bych se s ním potkala ráda, vyříkala si to s ním, ale nevím, jestli bude moct," rozesmála Irena diváky při natáčení talk show Jana Krause, kterou dnes vysílá TV Prima. Irena Obermannová prozradila, že je ráda, že knihu napsala, že to všechno, co se odehrálo a co zažila, je už teď na druhý díl. „Bude mi padesát. Knihy jsou pro mě v této době důležitější než chlapi," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám