Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V Třebíči se dnes konalo poslední rozloučení s hercem Jaroslavem Šmídem (†47), který nečekaně zemřel po zápalu plic.

Do moravského městečka se kromě hercových nejbližších sjela celá řada přátel převážně z řad kolegů od kumštu. A že jich bylo! S Jaroslavem Šmídem, kterého prý všichni měli moc rádi a pokaždé zářil jako sluníčko, se přišli rozloučit například Dana Morávková, Michal Dlouhý, Patricie Solaříková, Jana Šulcová, Petra Špalková či Tomáš Krejčíř.

Šmíd se do širšího diváckého povědomí dostal díky hlavní roli lékaře v komedii Zdeňka Trošky Doktor od jezera hrochů. Samotného režiséra zmíněného filmu smrt Šmída velmi zasáhla a na pohřbu nemohl chybět.

„Jarda byl sluníčko. Byl to velký kluk, který nikdy nikoho nezarmoutil. Všichni ho milovali. Na plac pokaždé přicházel s dobrou náladou, byl samá legrace. Nechtělo se mi jeho smrti vůbec věřit. Před třemi týdny jsme se potkali na Jiřího z Poděbrad, seděl s jednou paní venku před kavárnou. Pozdravili jsme se, bavili jsme se o životě. Říkal, že má hodně práce, že jezdí na zájezdy s divadlem,“ vzpomínal nedávno Troška, který hercově smrti zpočátku nemohl vůbec uvěřit.

Oblíbenému herci na poslední cestu zahráli písničky od Nadi Urbánkové, Freddieho Mercuryho, Dana Bárty a Robbieho Williamse.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám