Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Sedmiměsíční rozsáhlá oprava vily Bertramka, v níž žije Karel Gott (†80) s rodinou, je u konce! Budova, ve které se dvě dcerky zpěváka musely tísnit v malých místnostech, prodělala zásadní proměnu interiéru i exteriéru. Dívky dostanou každá větší pokojík a po desítkách let prokoukne pořádně i zbytek vnitřku vily!

Pak ale došlo přece jen na zpřesnění.

„Stavební úpravy obsahují mimo jiné: nové zastřešení objektu, realizace pultových vikýřů a nových střešních oken, realizace obytného podkroví. Dále bude například provedena demontáž valbového krovu a odstraněna římsa včetně obvodového zdiva nad úroveň podlahy a bude realizován nový dřevěný krov s nadkrokevní tepelnou izolací,“ uvedla tehdy Aneta Stolzová.

V domě ale bude mnohem víc nových věcí. Třeba podlahy, soudě alespoň podle auta firmy pokládající parkety.

„Myslím, že už to bude poslední fáze. Teď zase všechny ty věci navozit zpátky a dát to na své místo a možná něco přikrášlit a vylepšit, i se naopak něčeho zbavit," řekl v září Karel Gott. Rekonstrukce se ale ještě trochu protáhla, a protože stále probíhají poslední úpravy, nový termín nastěhování famílie zpět je do Vánoc.

Zpěvák se svými nejbližšími dočasně bydlel v pronajatém bytě na Střížkově za 21 miliónů, a tak si ho oblíbil, že dokonce vtipkoval, jestli se mu vůbec bude odtamtud chtít. Ale moc dobře víme, že bude.

Známou vilu Bertramka totiž obývá už 43 let. Dům stojí ve slepé ulici, všude okolo je klid a je z ní také nádherný výhled na Prahu. A lepších adres v Praze moc není!

Reklama

Další články

Načítám