Hlavní obsah
Článek

Kdo by neznal kouzelný český film z roku 1940 Babička? Snad každý z nás aspoň jednou v životě toužil mít přesně takovou babičku, jak ji ve snímku hraje Terezie Brzková (†91). Ta je sice již pětačtyřicet let po smrti, stejně tak už nežije i drtivá většina herců a hereček z Babičky, Super.cz se ale podařilo vypátrat představitelku babiččiny nejmenší vnučky Adélky. Podívejte se ve videu, jak dnes vypadá Jitka Dušková-Viktorýnová (76).

Sympatická dáma dodnes velmi ráda na natáčení vzpomíná. "Hrála jsem pak ještě v Pantátovi Bezouškovi, ve filmu Pro kamaráda a v Hostu do domu. Jenže si mě všimli němečtí filmaři a tatínek si nepřál, abych u nich hrála, a tak jsme až do konce války fingovali mou nemoc," vzpomíná paní Viktorýnová.

Po válce se její otec rozvedl. "Nová maminka mi hrát nedovolila, prý až budu mít nějaké slušné vzdělání. Proto jsem se k herectví nevrátila a celý život se věnovala dětem ve školství," uvedla představitelka rozkošné Adélky v Babičce, která byla v úterý v pražské restauraci U mrtvýho ptáka kmotrou filmového a televizního kalendáře pro pamětníky moderátora Aleše Cibulky.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám