Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Fotografie, které vznikly v mnoha různých destinacích světa, kam tato sympatická pilotka díky své práci zavítala, jsou k vidění na Instagramu. Životní styl Madeleine Schneider-Weiffenbach se lidem líbí natolik, že už si získala 750 tisíc fanoušků.

Momentálně si však v kokpitu za kniplem nevydělává. Pracuje jako cestovatelská blogerka na plný úvazek. Létání je však jejím životním snem, takže jakmile se naskytne vhodná nabídka, vrátí se prý hned do vzduchu. „Vždycky jsem byla propojena s letectvím a pilotkou jsem se chtěla stát zhruba od dvanácti. Letectví je v naší rodině velké téma. I mí dva bratranci pilotují,“ vysvětluje.

Sympatická blondýnka zveřejňuje své fotky, které pořídila ve všech možných exotických destinacích. Jsou dosti stylizované, povětšinou vypadají jako kýč, i přesto s nimi zaznamenává enormní úspěch. Můžete ji na nich vidět, jak lenoší u bazénu, jde se vykoupat pod vodopád nebo jak třeba cvičí jógu při západu slunce v různých exotických lokalitách. Mnoho snímků je pořízeno i z kokpitu letadla.

Blogování ji v mezičase, kdy hledá práci, docela slušně živí. A než se objeví ta pravá nabídka, tráví svůj čas na Maledivách. S nízkonákladovými aerolinkami létat nechce. „Nemám proti nim vůbec nic, mám jenom štěstí, že mám i jinou možnost. Pokud bude k dispozici vhodnější místo pilota, vrátím se samozřejmě kdykoli zpět k letectví,“ je přesvědčená Madeleine.

„Doufám, že svým fanouškům a čtenářům dokážu alespoň trochu zprostředkovat, jak je náš svět krásný. Je tu tolik ohromujících míst, která chci navštívit a samozřejmě se o své zkušenosti dál dělit,“ říká Madeleine, která v současné době létá pouze soukromě. Někdy si na své cesty letadlo pronajme. Nejlepší na práci pilotky je prý to, že ji může dělat kdekoliv na světě. Na druhou stranu při výcviku narazila na genderovou diskriminaci. „Jako blondýnka to nemáte zrovna jednoduché, protože vás někdo neustále podceňuje, ať už je to instruktor nebo později kolega... Ale ráda bych lidi povzbudila, ať si stejně plní své sny a nikdy to nevzdají,“ dodává.

Reklama

Další články

Načítám