Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americká herečka Anjelica Huston v červenci oslavila šedesátku. Její filmová kariéra byla téměř dopředu předurčena, jelikož byla jako třetí generace v rodině oceněná Oscarem. Toho získal také její dědeček Walter Huston a otec John Huston byl dokonce dvojnásobným oscarovým držitelem. Přestože je Huston známá spíš díky roli Morticie Addams ze snímku Addamsova rodina, nejvyšší ocenění americké filmové akademie získala za zcela jiný film - Čest rodiny Prizziů.

Uznávaná herečka, jež má svou hvězdu i na americkém Chodníku slávy, se podobně jako řada jejích kolegyň snaží zastavit čas díky šikovným rukám plastických chirurgů. Jenže jejich práce je na obličeji Huston až příliš patrná. Od dob natáčení jejího již zmiňovaného komerčně nejznámějšího snímku Addamsova rodina uběhlo dvacet let a Anjelica je téměř k nepoznání.

Huston se narodila v kalifornské Santa Monice, od konce 60. let pracovala jako modelka a fotila i pro Vogue. Prošla si vztahem s o 23 let starším fotografem Bobem Richardsonem a především pak pobývala s Jackem Nicholsonem, s nímž se několikrát dokola scházela a rozcházela v letech 1973 až 1989. Později si v roce 1992 vzala sochaře Roberta Grahama Jr., jehož manželkou byla až do jeho smrti v roce 2008.

Anjelica Huston si dále zahrála například Ofélii v Shakespearově Hamletovi na Broadwayi, dále ve filmech Pošťák vždy zvoní dvakrát, Švindlíři, Poslední magnát, Osamělá holubice a mnoho dalších.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám