Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V českém filmu jsme Marthu Issovou naposledy viděli v pohádkovém příběhu Sedmero krkavců, dostává hlavně seriálové role. A teď ji můžeme vídat také v show Tvoje tvář má známý hlas. Na předávání cen Český lev nám ale svěřila, že šanci dostala od americké produkce.

Od 30. března se u nás bude promítat americké válečné drama Úkryt v ZOO, v němž ztvárnila výraznou roli Židovky, skrývající se před nacisty. Film s Jessicou Chastain a Danielem Brühlem v hlavních rolích se natáčel v České republice a je inspirován skutečným příběhem ženy ředitele varšavské ZOO, která za druhé světové války zachránila nejen zvířecí, ale i lidské životy.

"Nevím, jestli je moje role stěžejní, sama jsem to ještě neviděla. Ale každopádně je pro příběh podstatná. Je to o statečné ženě, která ukrývala ve varšavském ghettu lidi ve sklepích a v klecích. Různě jsme se v nich střídali, ale určitě byla jedna z nich pro tygry," vyprávěla nám.

Americkou produkci si pochvalovala. "Bylo to vlastně velmi podobné jako u nás. Všechno to jsou lidé, kteří se snaží co nejlépe odvést práci i v poměrně těžkých podmínkách. Byla to pro mě hrozně hezká zkušenost a příjemné pro mě bylo i zjištění, že se to všichni snažíme dělat podobně. Co nejlépe to jde," doplnila.

Martě to na Lvech slušelo v modelu od jejího oblíbeného návrhářského dua Chatty, ozdobena byla pravými diamanty, na jejich cenu se radši ani neptala. "Já si je půjčuju, nekupuju je, tak se na takové malichernosti neptám, abych si ten večer mohla užít a nebála se, že šperky ztratím," smála se.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám