Hlavní obsah
Článek

Bývalá somálská supermodelka Iman se po loňském úmrtí manžela držela mimo veřejný život a společenských akcí se dlouho stranila. O to větší pozdvižení způsobila její přítomnost na středečním galavečeru amfAR New York Gala v prostorách budovy Cipriani Wall Street.

Exotická kráska na červeném koberci doslova zazářila, ale svůj podíl na tom měl i tým profesionálů. O bezchybný make-up se jí postaral Porsche Cooper a mladistvý vzdušný účes byl dílem vlasového stylisty Oscara Jamese. V neposlední řadě je potřeba zmínit i mladého amerického návrháře Zaca Posena (36), v jehož saténovém modelu s vlečkou byla Iman okouzlující. Společně ještě s dalším americkým návrhářem Kennethem Colem zapózovali i na červeném koberci.

Modelka s jen těžko uvěřitelným ročníkem narození 1955 se ovšem svého času stala múzou pro řadu slavných návrhářů jako Gianni Versace, Calvin Klein, Issey Miyake či Yves Saint-Laurent, který o ní prohlásil, že je jeho ‚ženou snů‘.

Iman se v průběhu života třikrát vdala, poprvé v osmnácti za neznámého krajana. Jejím druhým manželem byl basketbalista Spencer Haywood, se kterým počala dceru Zulekhu (38). Od roku 1992 byla ženou zesnulého anglického hudebníka Davida Bowieho, s nímž má dceru Alexandriu Zahru Jones (16).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám