Hlavní obsah
Článek

To je teda překvapení. Zřejmě nikdo by nečekal, že by se bývalí životní a herečtí partneři Jiřina Bohdalová (92) a Radek Brzobohatý (†79) ještě někdy mohli lidsky či pracovně setkat. Zdá se, že vše zlé je po letech odpuštěno a začíná se blýskat na lepší časy. Dokážou spolu oba pracovat bez napětí a zášti?

Od bolavého rozvodu v roce 1982 se vyhýbali jeden druhému. Kdykoli byl jeden na druhého dotázán, následovalo mlčení. „Nemá cenu se pořád hňahňat prstíčkem na jednom bolavém místečku,“ svěřila se před řadou let Bohdalová v dokumentu z cyklu GEN. Poprvé otevřeně bez trpkosti a zášti zavzpomínala na Brzobohatého Bohdalová nedávno u příležitosti svých osmdesátin: „Když jsme byli spolu, byla jsem ráda, že nás spolu obsazovali, protože on byl dobrý hráč a ještě navrch pěknej chlap. Tak proč ne? Když jsem se měla zamilovat v té době, tak do koho jiného?“

Podle exkluzivních informací deníku Aha! se hvězdy takových snímků jako Dáma na kolejích či Ucho koncem minulého týdne sešly, aby prodiskutovaly scénář nového filmu. Tváří v tvář spolu oba stáli při pracovním setkání po třiceti letech, před filmovou kamerou nestáli ještě déle. „Tak nám to zase všechno začíná - tedy zpět, úplně všechno ne,“ žertoval Brzobohatý, který by si asi stejně jako Bohdalová nechtěl zopakovat všechno. Nechme se překvapit, zda se tvůrcům chystaného filmu Oldies but Goldies o stárnoucí herečce a jejím obdivovateli podaří vzkřísit ono neopakovatelné kouzlo, které dodnes nepostrádají jejich společné snímky z klenotnice českého filmu.

Reklama

Další články

Načítám