Hlavní obsah
Článek

Po dvou nocích strávených v cele předběžného zadržení se třiadvacetiletý pachatel brutálního útoku na hvězdu Ordinace v růžové zahradě Veroniku Zelníčkovou dostal před soud, který rozhodoval o vazbě. A výsledek byl nekompromisní. Mladík, který zničehonic zezadu zákeřně herečku napadl a málem ji zavraždil, si počká na soud ve vazbě.

„Soud o víkendu rozhodoval o podnětu státního zástupce ohledně vzetí do vazby obviněného třiadvacetiletého muže. Návrh státního zástupce akceptoval a na obviněného uvalil vazbu,“ řekl Super.cz policejní mluvčí středočeského kraje Jakub Vinčáček.

Soudy obecně uvalují vazbu ze tří důvodů. Buď ze strachu, že by se pachatel mohl vyhýbat trestnímu řízení či se skrývat i před trestem, kvůli možnému ovlivňování svědků nebo proto, že by mohl trestnou činnost opakovat. U pokusů o vraždu mohou být obvykle uznány všechny výše zmíněné důvody.

Veronika Zelníčková měla velké štěstí, život jí zachránilo to, že útočníka kousla. Z nemocnice už je doma, ale psychicky na tom není dobře. Útočníkovi, s kterým dříve spolupracovala a až do samotného nevysvětlitelného útoku bez jediného konfliktu, hrozí až osmnáct let vězení.

Reklama

Další články

Načítám