Hlavní obsah
Článek

Léta o ní není slyšet, kvůli zdravotním potížím už musela ukončit dlouholetou kariéru. Jarmila Šuláková (86) ale roky patřila k stálicím televizních pořadů a jen málokdo neslyšel nikdy její jméno. Jak se jí dnes daří? Je upoutaná na lůžko a s novináři už téměř nekomunikuje. Možná naposledy se vyjádřila pro jeden magazín. Věděli jste třeba, že má zkušenosti s AIDS?

Ještě v sedmasedmdesáti jezdila na tobogánu, zpívala před třiceti tisíci tvrdými rockery, u kterých si uměla zjednat pořádek tak, že ji poslouchali na slovo. A i když už jí zdravotní dispozice neumožňují dál vystupovat, na svou kariéru vzpomíná moc ráda.

„Jsem obyčejná, normální valašská dcérka. Dnes se každý chválí, umělci se vytahují, a přitom si za zády závidějí. To za nás nebylo, my se měli rádi. Kolem mě byli vždy muzikanti, zpěváci, herci, obyčejní lidi, vždy byli hodní a dobří. Měla jsem štěstí,“ řekla v rozhovoru Sedmičce.

Kdysi vyvdala dva syny, o jednoho se starala až do jeho kruté smrti.

„Michal emigroval do Kanady a pracoval ve výzkumném ústavu. Při manipulaci se vzorky krve se nakazil virem HIV. Bývalý zaměstnavatel mu z Kanady posílal léky, ale v sedmačtyřiceti stejně zemřel. Všichni se k němu otočili zády. Zůstala jsem jen já a měsíc před jeho smrtí jsem za ním každý den jezdila. Ztrácel se mi doslova před očima, bylo to velmi smutné. Snažila jsem se ho povzbuzovat a utěšovala ho i zpíváním valašských písniček. Lidé by se neměli těch, co jsou HIV pozitivní či už u nich nemoc AIDS propukla, štítit a odvracet se od nich. Vůbec si nedovedete představit, jak trpí,“ dodala kdysi velmi oblíbená valašská dcérka.

Reklama

Další články

Načítám