Hlavní obsah
David Zápal
Článek

V kostele jen pár příbuzných a známých, zhruba dvacítka novinářů a farář s přisluhujícími ministranty! Takhle vypadalo poslední rozloučení s Jaroslavou Hanušovou (†66) alias Jaruš z pořadu Možná přijde i kouzelník. Při mši chyběla rakev, dcera donesla urnu s maminkou v igelitce.

Na obřad, který začal úderem druhé hodiny úterního odpoledne v kostele svatého Antonína Paduánského na Strossmayerově náměstí v Praze (Hanušová byla praktikující katolička), dorazili jako první dcery Klára s Bárou a syn Jaroslav s igelitkou s urnou. Ta byla položena před obětní stůl.

Mezi hosty nechyběli herci Zdeněk Srstka, Martin Dejdar, Oldřich Kaiser a Jiří Lábus nebo Marie Tomsová. „Jaruš neumřela, bude tu s námi pořád díky zábavným scénkám, které natočila,“ prohlásil Lábus.

„S Jarkou byla velká legrace. Užili jsme si spolu spoustu legrace už při natáčení Slunce, seno, erotika. Budu na ni vzpomínat jen v tom nejlepším,“ svěřil se Dejdar, kterého nechává chladným spor dětí zesnulé s Jaroslavou Obermaierovou, podle níž byla Jaruš alkoholička a špatná herečka. „O mně se také říká, že jsem špatný herec,“ řekl bezstarostně.

„Mně se to nelíbí. Nevím, proč to Jarka říká. O mrtvých se má mluvit jen dobře. Podle mě byla výborná herečka, měla dar od boha. A byla to skvělá parťačka. Viděl jsem ji naposledy v době, když hledala práci. Chtěla tehdy prodávat obuv, ale vyhodili ji odtamtud, protože byla na jejich vkus moc známá,“ tvrdí Srstka.

Na církevním obřadu naopak chyběl Petr Čtvrtníček, se kterým si Hanušovou všichni spojovali úplně nejvíc. Uspořádal pro ni několik charit, včetně té po amputaci dolních končetin, o které přišla kvůli silné cukrovce.

Jinak se nikdo další neobjevil a kostel tak téměř zel prázdnotou.

„Jaroslava byla skvělá maminka, svým třem dcerám poté, co od ní odešel manžel, dělala maminku, tatínka i nejlepší kamarádku. Byla i úžasná tchyně. Hlavně svým dětem dala vše. Nikdy jsem nepotkal někoho tak sečtělého, dalo se s ní bavit o historii i politice, byla nesmírně vzdělaná. Zůstane v našich srdcích,“ řečnil na mši dojatý zeťák Hanušové Mirek.

O tom, kde spočinou ostatky příležitostné herečky, se ještě nic neví. Může se jednat o jeden z pražských hřbitovů, rodina ale může zvolit i úplně jiné místo jejího posledního odpočinku.

Reklama

Další články

Načítám