Hlavní obsah
Článek

Společně s Pavlem Trávníčkem bude vždy spojován s rolemi pohádkových princů. Dnes už ale herec Jan Hrušínský volně přešel do rolí králů. „Je to normální přirozená kontinuita. Bylo by zvláštní, kdyby tomu bylo jinak,” komentoval přechod herec na premiéře pohádky Řachanda, ve které se zhostil právě role krále.

Většinou se v pohádkách Hrušínský pohyboval v království a nikoli v podhradí. Jaká role čeká Jana Hrušínského dál, kam až postoupí v pomyslném žebříčku? „Tak to opravdu nevím. Možná, až se uvolní někdy místo na Hradě, tak tam půjdu. Už jsem kraloval v mnoha zemích, doma v Česku ještě ne. A byl bych určitě slušný král a lidumil,“ vtipkoval Hrušínský.

Na premiéře se Hrušínský vroucně zdravil se svou pohádkovou dcerou, kterou si zahrála Denisa Pfauserová. Na filmovém plátně z ní ale příliš velkou radost neměl. „Řeknu vám, mít takovou holku doma by byl děs. Mně by se ovšem nemohlo stát to, aby se chovala tak, jak se chová ona princezna především v první části filmu. Takhle by se mi to určitě nevymklo z ruky, to bych jako táta nedopustil. Ale jinak pohádka je to pěkná, velice rád vzpomínám na natáčení, protože se tam sešla výborná parta, takže spokojenost. Byl bych rád, aby se Řachanda stejně tak líbila i divákům,“ dodal oblíbený herec.

Jan Hrušínský byl před premiérou filmu nedočkavý. „Těším se na pohádku. Přál bych filmu, aby se na něj i po mnoha letech lidi chtěli podívat, tak jak se to stává kvalitním českých pohádkám,” uvedl v rozhovoru pro Super.cz Jan Hrušínský.

Reklama

Další články

Načítám