Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Letošními tvářemi nadcházejících filmových cen Český lev budou na televizní obrazovce herečka Lenka Krobotová a její kolega Jaroslav Plesl, kteří loni ocenění získali za své role ve filmu Díra u Hanušovic. Už natočili spoty, které odvysílá televize. A štáb byl nadšený, jak se úžasně doplňovali.

"Baví nás to. Není to úplně klasická záležitost jako při natáčení, když víte dopředu scénář a o čem to bude. Tady je to taková anketa. Je to vzrušující a tak trochu adrenalin, co z nás vlastně vypadne, anebo nevypadne," prozradil dopředu aspoň trochu, jak budou spoty vypadat, Jaroslav Plesl.

Že jde z velké části o improvizaci, potvrdila i Lenka Krobotová. "Jak říkal Jarda, baví nás to. A to i proto, že jsme kolegové v divadle a známe se o trochu víc než s jinými kolegy. Známe svůj humor a jsme takzvaně napojení," řekla Super.cz.

Protože byli oba ocenění za stejný film, zajímalo nás, zda se chystají k nějaké další filmové spolupráci. "Není tajemstvím, protože už to prošlo médii, že bychom měli v létě opět točit film režiséra Miroslava Krobota, Lenčina tatínka, který se bude jmenovat Kvarteto, a měl by se odehrávat v Olomouci a byla by to taková vztahovka," prozradil Plesl s tím, že ale s Lenkou prý vztah mít nebude.

Oba herci mají zajímavou zkušenost i z uměleckých oborů, které se přímo herectví netýkají. Lenka tančila ve folklorním souboru, Jaroslava zase díky jeho zpěvu lákali do operety. Využijí to ještě dnes? "Sem tam mám možnost si v divadle zazpívat, ale je to zdravý rozměr zpěvu. Kdybych měl zpívat v operetě nebo v muzikálu, neměl bych na to nervy. Tak jsem rád, že si v Dejvickém divadle občas trochu zazpívám. Dělali jsme Kouzelnou flétnu nebo 39 stupňů. To mi stačí," míní Plesl.

"Já tanec miluju. Dokonce jsem tančila v souboru, který dělal komparz ve filmu Šakalí léta, na což ráda vzpomínám. A ráda si zatančím i v rámci nějakého relaxu. S kamarádkami a tak," zavzpomínala Krobotová. A protože sami netušili, jak bude během dalších hodin natáčení spotů pro Českého lva vypadat, nevyloučili, že by třeba Lenka mohla na Jaroslavův zpěv něco zatančit. "Jak to bude nakonec vypadat, je pro nás stejné překvapení jako pro televizní diváky," uzavřeli.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám