Hlavní obsah
Článek

Dnes už je britský herec Michael Caine uznávanou ikonou stříbrného plátna, ale v počátcích kariéry to vypadalo, že ho divoký životní styl brzy přivede do záhuby. Naštěstí mu osud do cesty přivál jeho budoucí manželku Shakiru Baksh (68), která jej nenechala dopadnout na dno.

„Byl jsem hercem na baterky, když jsem byl mladší. Každý den jsem vypil láhev vodky a vykouřil několik krabiček cigaret,“ zavzpomínal Caine na časy, které má naštěstí dávno za sebou. Nebýt ovšem jeho životní partnerky, s níž se oženil v roce 1973, mohlo to s ním dopadnout zle. „Bez ní bych už byl dávno mrtvý. Pravděpodobně bych se upil k smrti,“ dodal herec s vizáží britského gentlemana známý z filmu Pravidla moštárny či trilogie Christophera Nolana o Batmanovi.

Ženu, která v roce 1967 skončila jako reprezentantka Guatemaly na třetím místě v soutěži krásy Miss World, Caine poprvé spatřil v reklamě. Když od kamaráda zjistil, že bydlí jen kousek od něj, rozhodl se ji kontaktovat. Shakira byla důvodem, proč skoncoval s alkoholem a stal se uznávaným hercem, jehož sbírka zahrnuje dva Oscary a tři Zlaté glóby. Nejčerstvějším úlovkem Michaela Caineho je Evropská filmová cena, již v prosinci získal za hlavní roli ve filmu Mládí.

Reklama

Další články

Načítám