Hlavní obsah
Článek

Bára Basiková (61) si konečně vyzkoušela kostým do muzikálu Romeo a Julie, ve kterém od září ztvární hraběnku Montekovou. Zastihli jsme ji na první oděvní zkoušce a byla nadšená. „Žádnou náročnou choreografii v Romeovi nemám, ale tento krásný kostým by ji určitě snesl. Jsem přesvědčena, že když se člověk s kostýmem sžije, tak jde opravdu všechno,“ míní Bára.

Podle záměru kostýmního výtvarníka Romana Šolce modrá barva signalizuje spojence Romea, červená naopak Julie. Během představení oblékne Bára jako hraběnka Monteková róby dvě. Ač kostýmy na první pohled vypadají neforemně, Basiková tvrdí, že by neměla problém v nich odtancovat i větší taneční číslo. Svůj taneční um už předvedla v muzikálu Lucrezia Borgia, který stejně jako Romea a Julii režíroval Libor Vaculík.

„Roli studuji doma nebo v autě, na sále pak doděláváme jen choreografická čísla,“ svěřila se Bára. Již za necelý měsíc se budeme moci přesvědčit ve Foru Karlín, zdali se zpěvačka jako samouk osvědčila. „Má role není tak veliká, že bych si s ní neporadila, a věřím, že bude stačit čas, který na nazkoušení mám,“ dodala zpěvačka.

Bára je v těchto dnech velmi vytížená především koncertováním se skupinou Stromboli, proto se s režisérem Liborem Vaculíkem dohodli, že roli začne zkoušet, až skončí s koncertováním.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám