Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tenhle rok je pro herečku Ivu Janžurovou (82) ověnčený prestižními cenami za celoživotní dílo. První si vyzvedla na jaře ve vinohradském divadle v Praze, pro druhou si dojela na 50. ročník mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Sál jí ve stoje tleskal déle než americké star Harveymu Keitelovi.

"Je to rozhodně příjemný pocit a teď už, doufám, žádná další cena nehrozí a mám to docela hezky za sebou," řekla Super.cz. Doma už má i dva České lvy. "Tak třetí by mohl také přijít, když ta tvorba dneska neskončí a nebude to to celoživotní a tečka. Třeba se o něj ještě někdy budu ucházet," usmívala se.

Herečka hraje v beznadějně vyprodaném představení Audience u královny v pražském Stavovském divadle, ale čeká ji i filmová práce. "Teď budu hrát celkem malou roli v novém filmu s panem Bartoškou (77). Budu mu hrát zlou tchyni. A pokud jde o Audienci u královny, to je moje skutečně velká radost. Nečekala jsem, že ještě takovou krásnou roli dostanu," svěřila.

V plánu má i rodinnou spolupráci s dcerou Sabinou. "Už dva roky ji škrtím, aby dopsala hru, kde mám slíbenou roli, tak k tomu určitě dojde," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám