Hlavní obsah
Článek

Od pompézní svatby prince Williama (41) a Kate Middleton (42) uběhlo čtvrt roku a Velká Británie o víkendu zažila další slávu v podobě královského svatebního veselí. Vdávala se nejstarší královnina vnučka Zara Phillips. Tentokrát sice obřad nebyl tak ostře sledovaný jako ten první, ale i tak se těšil velkého zájmu veřejnosti. Letošní rok je ve svatbách monarchů mimořádně úspěšný, před měsícem se ženil ještě monacký kníže Albert, jenž si vzal svou dlouholetou partnerku Charlene Wittstock.

Třicetiletá Zara, která je dcerou princezny Anny, se s ragbyovým hráčem Mikem Tindallem (32) zasnoubila dříve, než William s Kate. Jelikož však není dcerou urozeného otce, přednost se svatbou dostal následovník trůnu William. Zara se nemůže pyšnit ani šlechtickým titulem, což mělo za následek, že jí nebyla uspořádána ani tak honosná svatba. Přesto se na slavnosti ve skotském Edinburghu objevila řada významných hostů, kde nemohli chybět ani vévoda a vévodkyně z Cambridge William a Kate.

Právě na Kate nenechali šťouraví novináři nit suchou, když se přišlo na to, že se opět objevila v šatech, které již dříve oblékla na jinou svatbu. Pravdou je, že Kate vylovila ze skříně model starý minimálně pět let, který si vzala již na jiný královský obřad  v květnu 2006, kdy se vdávala Laura Parker Bowles, ale i tak jí to jako vždy náramně slušelo. Šetřivá Catherine model pouze doplnila o jiné lodičky a klobouček.

Reklama

Další články

Načítám