Hlavní obsah
Článek

Jsou to přesně tři měsíce, co se dcera Karla Gotta (†80), Dominika, po čtrnácti letech, kdy žila ve Finsku, vrátila domů do Prahy. Zatím to není jednoduché, ale Dominika věří, že se jí podaří se uchytit. Finsko, kde žila s partnerem muzikantem, opustila, když už dál nedokázala zvládat jeho maniodepresivní psychózu.

Dominiku jsme potkali odpoledne před přehlídkou určenou pro nadaci Slunce, která pomáhá lidem s autismem. Byla na školení pro vizážistky a sama už modelky líčila. "Chci se živit jako kosmetička. Ve Finsku jsem přesně 15. února, tedy těsně před odletem do Prahy, dokončila kurz pro kosmetičky," vysvětlila Dominika Gottová. "Líčení a make-up patří k práci kosmetičky, ale chtěla bych rozšířit svůj obor i o vizážistiku. Na kurzu jsem se cítila báječně a úplně mi to rozzářilo den," dodala.

"Kosmetice a make-upu se chci do budoucna věnovat a pokud se ukáže, že mám talent i na vizážistiku, budu jenom ráda. Nesmírně mě to baví a cítím, jak mě to nabíjí energií a radostí. Je to aktivita, kdy se máte pořád do budoucna co učit, pořád to jde dopředu a nikdy nemáte jeden den stejný jako druhý," míní.

Ve Finsku Dominika pracovala v oblasti pohostinství. "Mám střední hotelovou školu, takže jsem se živila jako servírka a barmanka, pak jsem pracovala jako manažerka v jedné japonské restauraci. A na začátku, když měl ještě přítel kapelu, tak jsem se starala o její merchandising, tedy internetový obchod," vyprávěla.

Pohostinství ale dala vale. "Je to krásná práce, jste tam také mezi lidmi, ale před dvěma a půl lety jsem si řekla, že už jsem ve věku, že i když tu profesi mám ráda, neumím si představit sama sebe v tomhle oboru třeba v padesáti nebo šedesáti letech. A je na čase s tím něco dělat," připustila.

"Začínám nový život, jak profesní, tak soukromý. Ještě nemám ani vizitky. Po čtrnácti letech je to velká změna. Tatínek mi pomáhá, protože víceméně začínám od nuly, i když jsem samozřejmě měla nějaké úspory. Mám tady ještě pořád i hromadu kamarádů, jenomže problém kosmetiček a vizážistů je, že mají hrozně málo času a nejvíc práce dělají, když mají ostatní volno. Snad se mi podaří skloubit pracovní a profesionální život," doufá.

Nového partnera si tady ještě nenašla. "Na to ještě nebyl čas, i když soukromý život je důležitý a jsem moc ráda, že jsem zpátky," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám