Hlavní obsah
Článek

Josefa Rychtáře (65) čekalo v den prvního výročí úmrtí Ivety Bartošové (†48) povinné kolečko kolem tří pietních míst jeho sedmiměsíční manželky: zakázaného na místě jejího střetu s vlakem v Uhříněvsi, povoleného u závor a také u hrobu v Uhříněvsi. Tentokrát se vdovec choval pietně, slušně, na nikoho nepokřikoval a zdál se být dostatečně zarmoucený. Podívejte se na jeho truchlení ve fotografiích!

Rychtář objel všechna místa i se synem Janem, který mu dělal nosiče květin a věnců. Při vzpomínání na manželku nezapomněl ani na očekávané chvíle dojetí. Hovořit s novináři nechtěl. Den před nehodou ale trochu přece jen vyprávěl.

„Říkal jsem si, jestli si nevzala auto a nejela si něco koupit. Volal jsem: ‚Ivetko, Ivetko!‘ Nikde se nic neozvalo, žádná odezva. Pak mi volal Robert (dvorní fotograf - pozn. red.): ‚Pepo, je to špatný. Stojí tady vlak,‘“ sdělil Blesku, jak se o smrti své ženy dozvěděl.

„Pro mě je to s tím odchodem tak, jako by zhaslo slunce. Poznal jsem v ní úžasnou osobnost, takovou ženu, partnerku, milenku a přítelkyni. Když to shrnu dohromady, nevěřím tomu, že bych mohl najít ještě někdy někoho s podobnými vlastnostmi,“ dodal Rychtář. Znovu však nyní přicházejí další lidé, kteří připomínají, že jeho manželství nemuselo být tak krásné, jak tvrdí. Iveta se s ním prý chtěla krátce před smrtí rozvést. To Rychtář opakovaně odmítl jako lež.

Na pietní místa kromě způsobného vdovce chodí od rána i další lidé. Rozhodně ne však nijak houfně. Přeci jen si fanoušci uvědomují, že třeba takový hrob v Říčanech, s kterými Bartošová neměla nic společného, byl Rychtářův výmysl a proti byla i její pokrevní rodina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám