Hlavní obsah
Článek

Dnes je to rok, co skokem pod vlak ukončila svůj život Iveta Bartošová (†48). Jak na její poslední okamžiky nebo na ni samotnou vzpomínají její nejbližší a kamarádi? Super.cz hovořil s některými z nich a vypadly z nich občas dojemné, občas překvapivé odpovědi.

„Snažíme se na tento tragický den zapomenout. Stala se hrozná věc, navíc má ten den narozeniny pan Rychtář a to je pro nás v souvislosti s Ivetkou neslučitelné. Proto si ji budeme připomínat hlavně v den jejích narozenin. Ale myslíme na ni neustále,“ řekl Super.cz za celou rodinu bratr Ivety Lumír Bartoš v jasné narážce na vdovce, s jehož chováním po smrti Bartošové nemají její pokrevní příbuzní ty nejlepší zkušenosti.

„Na zapalování svíček moc nejsem. Pro mě je to tak, že nevím, co se s ní stalo, nevím, kde je. Beru to tak, že tu jen teď není, jako by ale žila dál,“ přidal Zdeněk Macura (49), někdejší Ivetin přítel a ochránce, který se chce ve středu kvůli podle něj divnému vyšetřování setkat s policejním prezidentem.

„S odstupem času si říkám, že Macura měl pravdu, že potřebovala odbornou pomoc. Tu ona ale odmítala. Je taky pravda, že její muž Josef dělal divné věci. Třeba o situacích, které se děly, ji informoval hůř, než jak se jevily. Jako by jí to chtěl podat tak, aby byla vystrašená. Zatímco jsem se třeba s Arturem domluvil, že jí vůbec nebudeme říkat, že ji přišel navštívit Macura, Rychtář jí to ale hned zatepla přišel říct. Musel vědět, že ji to rozhodí,“ říká někdejší kamarád a spolupracovník Rychtáře Standa Lysý, který s Ivetou a jejím mužem trávil většinu času.

„Na Ivetu vzpomínám jako na krásnou holku s blonďatou hřívou v plné síle a krásným hlasem. Stále ve mně žije, takže nebudu smutný, spíš si pustím její písničky,“ uvedl Jarek Šimek (50), hudební skladatel, který jí posmrtně vydal fanoušky ceněnou a Rychtářem vztekle proklínanou poslední poctu v podobě cédéčka Iveta Naposledy.

„Je mi po ní strašně smutno. Je mi hrozně líto, jaké neštěstí se stalo. Ale nemám důvod o svých pocitech mluvit do médií, nebudu je ventilovat, nezlobte se,“ reagovala bývalá hospodyně a chůva Artura Golda.

Reklama

Další články

Načítám