Hlavní obsah
Článek

Herečka Eva Jeníčková (50) sice žije už třicet let ve Spojených státech, v poslední době ji však do Čech čím dál častěji přivádí práce. „Můj domov je Amerika, vlastně mě v dospívání zásadně formovala, stejně jako Česko, takže říkám, že jsem taková bikontinentální. Ale samozřejmě rodina mě sem pořád táhne,“ říká představitelka legendární Vendulky Utěšitelky z Básníků.

V Los Angeles se Eva kromě hraní věnuje i cvičení, dokonce sestavila vlastní program na udržení fyzické kondice, který i vyučuje. Že funguje, je zřejmé. Herečce s kudrnatou hřívou byste padesátku hádali jen těžko.

„Jsem narozená ve znamení Lva a miluji slunce, teplo a vodu, což byla teď dost fuška. Téměř tři měsíce jsme totiž v pražské La Fabrice zkoušeli naši novou hru, takže jsem se za teplem prostě nedostala. Tak dlouhou zimu jsem už nezažila možná desítky let,“ popisuje svůj současný pražský pobyt Eva Jeníčková, jejímž bydlištěm je jinak prosluněné Los Angeles.

„Hra High - Lety peklem je silný příběh pro tři herce, který se odehrává v odvykací léčebně pro drogově závislé. A já hraju jeptišku – terapeutku, která je pěkně od rány. Když jsem si přečetla originál, byla jsem nadšená jeho hloubkou a myšlenkami, jimiž je příběh protkaný. O tom, že člověk musí v něco skutečně věřit, jinak se to nestane. O schopnosti se skutečně změnit, a zda se lidé mění. O soucítění s druhými. A díky tomu, že jsme všichni v High bezmezně věřili, uvidělo světlo světa. A tak to je se vším,“ dodala herečka.

Reklama

Další články

Načítám