Hlavní obsah
Článek

Když rodačka z Krnova v 80. letech prohlásila, že by se chtěla stát herečkou, s příliš velkým pochopením se nesetkala. Dnes ovšem patří k nejobsazovanějším tvářím napříč televizními stanicemi.

Černobílé snímky pocházejí z archivu Jany Bernáškové (34), která si šla za svým snem a po zkušenostech z divadelních prken se dokázala prosadit i ve filmu a především na televizní obrazovce. Kadeřnice Bety z Ulice se později objevila ve Vyprávěj, kde se seznámila se svým manželem, scenáristou Rudolfem Merknerem. Ten jí později napsal roli na tělo v dětském pořadu Mazalové a nyní oba společně tvoří v seriálu Všechny moje lásky, kde Jana Bernášková hraje lékárnici Anežku.

Pestrý osud však sympatická herečka neprožívá jen ve svých rolích. Jana je spokojenou dvojnásobnou maminkou, ale každé ze svých dětí si pořídila s jiným mužem. Otcem osmileté Justýny je režisér David Drábek, s nímž se herečka nerozešla úplně v dobrém. O dceru válčili u soudu, ale Bernášková ji nakonec dostala do vlastní péče. V srpnu roku 2013 se Jana dočkala syna Theodora, jehož má s Rudolfem Merknerem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám