Hlavní obsah
Článek

Legendární hlasatelka Marie Tomsová (63) se ani po šedesátce nestíhá zastavit. Kromě práce a rodiny se totiž věnuje svým koníčkům. Jedním z nich je v poslední době divadelní herectví. Čerstvě má Marie za sebou druhou divadelní premiéru ve hře Carla Goldoniho Burani, kde hraje paní Marinu.

„Na jevišti jsem stála často, ale nikdy jako herečka. Objevila jsem se v několika televizních inscenacích a v několika filmech. Ve filmu Slunce, seno a pár facek jsem ale hrála samu sebe. Divadlo vyžaduje úplně jiný druh herectví,“ říká Marie, která se na divadelní prkna dostala vlastně náhodou.

„Do souboru D*studio´13 jsem vstoupila náhodně, když vypadla představitelka Toby v Drobečcích z perníku během zkoušek. "Principála" divadla a režiséra Davida Krause znám pětatřicet let, neb je to spolužák mého muže. Slovo dalo slovo a já nabídku přijala,“ vzpomíná národem milovaná hlasatelka na své divadelní začátky.

Na premiéře Marie sklidila zasloužený aplaus „Postava Mariny se mi neučila snadno a rodila se fakt v bolestech. Díky kolegialitě, přátelství, podpoře a tvůrčímu duchu všech členů jsem to nakonec dala,“ uzavírá Marie s tím, že jí v Goldoniho komedii o svárech a smírech mezi muži a ženami diváci mohou vidět znovu 8. dubna v kobyliském Divadle Karla Hackera.

Reklama

Další články

Načítám