Hlavní obsah
Článek

Když organizátoři párty u příležitosti 20. výročí oční kliniky tvrdili, že účast mezi hosty potvrdil i Karel Gott (†80), moc jsme tomu nevěřili. Jen málokdy se totiž objeví na večírcích, které se nějakým způsobem netýkají jeho tvorby. Ovšem Gott dorazil a vyvedl nás z omylu.

"Tak trochu se to ke mně vztahuje, protože pan doktor Lešták, který mne pozval, má rád výtvarné umění. V tom si rozumíme, a proto jsem tady. Že bych chtěl přijít na kloub technice magnetické resonance, tak na to už nemám šanci, tak zůstaneme u toho umění. Má i nějaký můj obraz, takže má dobrý vkus," smál se Gott.

Mnohé ze známých tváří, které se akce účastnily, přišly z toho důvodu, že jsou nebo byly pacienty. Jak je na tom on? "Jednou jsem pacientem byl a obdivoval jsem tu techniku," svěřil, ale více nespecifikoval. O operaci očí ale nešlo. "Brýle potřebuji jenom na čtení, ale to teď není zajímavé," odtušil. "Do dálky vidím výborně," dodal s tím, že také pozorně sledoval bohatý program, který byl součástí oslavy.

Zaujaly ho nejen běžnější vystoupení, jako byl zpěv operní divy Markéty Mátlové anebo muzikantské vychytávky Jaroslava Svěceného a Felixe Slováčka. Má rád i takové nástroje, jako je například fujara, na kterou se také hrálo. "Je to inspirativní, má to zvláštní atmosféru. Připadal jsem si jako někde v Tatrách," řekl Super.cz. A co se jeho vlastního koncertování týče? "Letos turné není, budu někde v zahraničí, jak to každoročně střídám," uzavřel.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám