Hlavní obsah
Článek

Herecká manželství budila vždy velkou pozornost. A ta hollywoodská především. Svazku Clarka Gabla a éterické krásky filmového plátna Carole Lombard fandili snad všichni. Od okamžiku, kdy prasklo, že spolu randí, se z nich stal hollywoodský pár číslo jedna.

Jako herečtí partneři se ti dva poprvé setkali ve filmu No Man Of  Her Own (1932). Osudná jiskra však překročila až o čtyři roky později v roce 1936 na jednom večírku. Společné chození oba zpečetili po třech letech tokání manželstvím v roce 1939. Clark Gable se ženil potřetí, Carol Lombardová se vdávala podruhé. Vše vypadalo ideálně.

Oba za své hvězdné honoráře koupili farmu, na které chovali zvířata a snažili se o společné potomky. Carole, která měla po dvou samovolných potratech zdravotní problémy, se však otěhotnět stále nedařilo. Manželské štěstí dvojice, kterou všichni považovali za zcela ideální, vydrželo nakonec pouhé tři roky. Přerušila ho tragická smrt.

V pátek 16. ledna 1942 se Carole se svou matkou vracela z Indiany domů do Kalifornie poté, co na různých místech země získávala peníze na válečnou výrobu. Měla jet původně vlakem, ale chtěla být doma rychleji, a tak zvolila letadlo. Nedaleko Las Vegas, kde se tankovalo chybějící palivo, narazilo letadlo do skalního masivu. Nikdo z dvaadvaceti cestujících na palubě nepřežil. Letadlo bylo vlivem výbuchu téměř roztaveno. Carole bylo 33 let.

Hned po tragédii se Gable nechal dopravit do Las Vegas, aby identifikoval těla manželky a tchyně. Ostatky své mrtvé lásky poznal jen podle náušnic, které jí dal k Vánocům. Zničený osobní ztrátou Gable okamžitě nastoupil do armády, konkrétně k letectvu, kde to dotáhl až na kapitána. Po válce se oženil ještě dvakrát. Pohřben je ovšem vedle Carole tak, jak si to přál.

Reklama

Další články

Načítám