Hlavní obsah
Článek

Přes obecné stereotypní domněnky, že na něžnostech a přítulnosti ve vztahu jsou ženy závislejší než muži, rozsáhlá mezinárodní sexuologická studie dokazuje pravý opak. V dlouhodobém věrném vztahu jsou na něžnosti závislejší mnohem více muži než ženy. A právě na dostatku intimní přítulnosti pro muže stojí pevnost dlouhodobého vztahu.

V rozsáhlém výzkumu Kinseyho institutu při Indiana University muži spojovali vztahové štěstí s dobrým zdravotním stavem, se schopností přivádět partnerku k orgasmu a s dostatkem líbání a mazlení. Přitom pro ženy posledně jmenované není zdrojem partnerského štěstí.

Ze studie také vyplynulo, že muži zažívají více štěstí ve vztahu, čím je tento delší, zatímco u žen vzrůstá s postupující délkou vztahu míra sexuálního uspokojení. Nejspokojenější se svým pohlavním životem byly ženy žijící s partnerem více než patnáct let.

"Ženy jsou spokojenější v průběhu času, protože se mění jejich životní očekávání, nebo se život mění, jak děti rostou,“ tvrdí doktorka Julia Heiman z Kinseyho institutu.

Reklama

Další články

Načítám