Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Známé tváře si daly sraz na hodně neobvyklé akci. Nejen že byly pozvány, aby ji ozdobily a předvedly umělecké výkony, ale musely se také účastnit vědomostní soutěže. A bylo znát, kdo z nich má ještě v hlavě základní školní vědomosti.

Jednoznačně zvítězila dcera Dády Patrasové (67), která na Střeleckém ostrově během soutěže nazvané Hlavolámání vystoupila se svými kolegy z beznadějně vyprodaného muzikálu Sněhová královna Janem Kopečným, Petrem Strenáčikem a Eliškou Ochmanovou.

Zvládla nejen historické otázky o Praze 1, které vymýšlel starosta Oldřich Lomecký (jako původní název Karlova mostu anebo chyták - čí socha stojí na pražském Václavském náměstí). No schválně, pamatujete si ještě z přírodopisu, jak se správně jmenují stromy kaštanu? Anička Slováčková se nespletla a správně odpověděla, že je to jírovec maďal.

Starší účastníci už měli větší mezery. Jednu chybu udělaly jak krásky Hanka Kynychová (56) a Pavlína Němcová (52), tak zpěváci Milan Drobný a Miroslav Paleček. Kynychová se ovšem vymlouvala na to, že není z Prahy, a Němcová zase žila dlouhou dobu v Paříži a prý by zvládla spíše reálie z města nad Seinou.

Reklama

Další články

Načítám