Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Vanda Hybnerová se sice po dvaceti letech rozvádí s hercem Sašou Rašilovem, ale v pracovním životě se jí nadmíru daří.

Pražské Divadlo Palace má za sebou premiéru francouzské komedie Patricka Haudecoeura nesoucí název S nebo bez?, kterou Hybnerová nejen sama režírovala, ale s chutí se ujala i hlavní role hvězdy stříbrného plátna Vilmy.

Hybnerová měla pod palcem i scénu a kostýmy. A nejen na tom svém se pořádně vyřádila! V prostorově výrazném kostýmu značně zmohutněla a leckdo by si ji spletl s korpulentní Halinou Pawlowskou!

Děj komedie, která slavila úspěchy v Paříži, se točí kolem atraktivního zákulisí divadelního souboru, který právě zkouší komedii. Jenže je pár dní před premiérou, a namísto pilování jemných detailů není hotové téměř nic...

Hra se v podání Hybnerové mění v grotesku a smršť pohybových improvizací. Tomu osobitá herečka a režisérka v jednom podřídila i výběr herců. V inscenaci diváci uvidí Vojtu Záveského a Jakuba Žáčka, kteří jsou známí ze série vystoupení v pořadu Na Stojáka a sitkomu televize Nova Pan Máma. Richard Trsťan účinkoval již v několika komediích Divadla Palace a Lucia Kašiarová byla vyhlášena Tanečnicí roku 2012.

Pro lepší pochopení textu a vcítění se do rolí vzala Hybnerová celý soubor do Paříže, kde měli herci možnost zhlédnout celé představení v originále. První čtená zkouška dokonce proběhla ve vlakovém kupé na trase Praha – Paříž.

Reklama

Další články

Načítám