Hlavní obsah
Článek

Ačkoliv se nedávno ukázalo, že vévodkyně z Cambridge (42) má občas problémy i se svou rodnou angličtinou, nezabránilo jí to, aby se vrhla na intenzivní studium francouzštiny.

Kate s Williamem (41) se chystají na svou první oficiální cestu, během níž navštíví Spojené státy a Kanadu. Právě kvůli dvoudennímu pobytu v kanadské provincii Québec, jejíž obyvatelé hovoří především francouzsky, se vévodkyně rozhodla podstoupit rychlokurz tohoto románského jazyka.

Podle dobře informovaných zdrojů nechce vévodkyně promarnit šanci ukázat se při své prvé oficiální misi v dobrém světle.

„Je to velká příležitost a ona se na cestu pilně připravuje. V zákulisí je odváděno mnoho práce a Kate nechce nic nechat náhodě,“ prozradil zdroj.

„Ona i William už francouzsky trochu umí, ale ze všech sil si jazyk snaží vypilovat, než odjedou. Kate také studuje informace o místech, která navštíví, a o lidech, se kterými se setkají. Je toho hodně,“ vysvětlil.

Královský pár odletí na svou první cestu příští čtvrtek, na severamerickém kontinentě stráví deset dnů. Kanada je stále součástí Commonwealthu, tedy společenství států, v jejichž čele formálně stojí královna Alžběta II. Obyvatelé frankofonní provincie Québec ale k britské monarchii nechovají příliš vřelé vztahy, a právě proto je velmi důležité, aby zde William a Kate zanechali dobrý dojem.

Reklama

Další články

Načítám