Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Zdálo se to jako neskutečná věc, kterou by její manžel nikdy nedopustil. Přesto dnes Ivetu Bartošovou (†48), zpěvačku, která koncem osmdesátých a začátkem devadesátých let ovlivnila český šoubyznys jako nikdo jiný, na její poslední cestě nevyprovodí nikdo, koho měla ráda. Kromě manžela (a i o tom se vedly spory). Přesto neodejde sama. Většina fanoušků plánuje, že na ni bude po půl třetí odpoledne usilovně myslet a zapálí za ni i svíčku.

Josef Rychtář (65) původně toužil uspořádat velký tyátr, s kterým se neztotožnil syn Artur a příbuzní Ivety z Frenštátu pod Radhoštěm (maminka a sourozenci). Proto ustoupil a pohřeb, který se koná v malé obřadní síni strašnického krematoria krátce po půl třetí odpoledne, po ukončení všech dalších smutečních slavností, bude v úzkém rodinném kruhu.

Co je to ale rodinný kruh? Maximálně tak příbuzní Josefa Rychtáře, jeho sestra a možná tak synové. Ivetini blízcí prý za žádných okolností nepřijdou a ani ti, kteří jí byli léta blíž než jiní, se nedostaví.

„Je mi té holky strašně líto, že ve finále bude definitivně odcházet z tohoto světa tak úplně sama. Bez lidí, co ji milovali. Strašná představa,“ plakala nám do telefonu jedna z žen, kterou Bartošová dlouhá léta považovala za svou skutečnou rodinu.

Jenže i když se Rychtář snažil, vypadá to, že ani tito lidé se na posledním rozloučení, jež by nebylo dle přání Ivetina syna a rodiny, neobjeví.

Tomu, že by se s manželkou mohl Rychtář ještě naposledy rozloučit a nechal si před obřadem otevřít rakev, jak někteří spekulovali, odborníci nevěří. „Po vlakových neštěstích bývají rakve zabedněny. On na to sice úředně právo má, ale bude mu to výrazně nedoporučováno. Už jsme zažili řadu případů, kdy se vdovec při pohledu na ostatky po nehodě složil a celý obřad byl v tu chvíli prakticky pokažený,“ říkají naše zdroje z pohřebnictví.

Během pohřbu mají zaznít tři písně a tělo bude prý ihned poté zpopelněno. V úvahu přichází možnost, že popel bude rozdělen do dvou uren a zatímco jednu si vezme na starost manžel, druhou předá mamince Ivety. Pokud se ovšem nezatvrdil a nebude chtít mít Ivetu jen pro sebe.

Reklama

Další články

Načítám