Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbená herečka Jitka Smutná se v posledních týdnech objevuje ve společnosti s novou barvou vlasů. Smutná, kterou si diváci pamatují například ze seriálu Cesty domů, si vždy libovala ve světlejších odstínech. Nebojí se ale radikálních experimentů, a tak se ze světlovlasé herečky rázem stala sympatická tmavovláska.

Herečka se s novým účesem ukázala v divadle, kde se rozpovídala o své roli v divadelní adaptaci slavné knihy Karla Poláčka Bylo nás pět, kterou připravuje Divadlo ABC pod režisérskou taktovkou Arnošta Goldflama.

„Knihu Karla Poláčka Bylo nás pět jsem četla už před pěknou řádkou let. Bylo mi tenkrát asi tak jedenáct, když jsem si ji půjčila v knihovně. Teď si tedy zahraji jednu z rolí i v divadle a těším se,“ líčila nadšeně Smutná, které přizvukoval i Arnošt Goldflam.

„Karel Poláček je můj oblíbený a podle mého názoru nedoceněný autor. Měl jsem možnost inscenovat jeho Okresní město v Mahenově divadle v Brně, s hradeckým Klicperovým divadlem jsem pak dělal Hostinec u kamenného stolu a do třetice jsme se skladatelem Zbyňkem Matějů připravili operu na motivy románu Bylo nás pět, která se ale prozatím nerealizovala,“ dodal Goldflam.

Teď se tedy s Poláčkem potká počtvrté a ze zmiňované opery do inscenace pro Divadlo ABC zařadil určité pasáže. „Jsou tu výborní zpěváci a instrumentalisti, tak proč to nezkusit a nevyužít. A myslím, že to nebyl špatný nápad,“ uzavřel režisér.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám