Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V seriálu Cesty domů se už uskutečnilo pět svateb. Zatím poslední z nich se natáčela v polovině prosince v jedné menší obřadní síni a byla velmi komorní a rychlá. Brali se Hynek (Roman Zach) a Valerie (Lenka Vlasáková). A jaké další svatby už diváci v oblíbeném primáckém seriálu měli možnost vidět?

Prvními novomanželi, kteří si v Cestách domů řekli své ano, byli v půlce května 2011 Helča s Martinem, tedy Klára Jandová s Viktorem Limrem. Jejich svatba v obývacím pokoji vily Bernátových byla decentní a trochu zadumaná, protože těsně před ní zemřela v rodině dcera Soňa (hrála ji Pavla Vitázková). Zvláštní atmosféru svatby ovlivňovalo i to, že ženichovi Martinovi tenkrát hrozilo vězení. A pro herce – Kláru a Viktora – prý bylo zvláštní, že je oddávali skutečná matrikářka a oddávající. „Obřad tak dostal punc opravdovosti. Bylo to úplně jiné, než kdyby je někdo jenom hrál,“ říkala tenkrát Klára Jandová.

Překvapením byla svatba pro Pacinu, tedy Simonu Postlerovou, kterou požádal na konci října 2011 o ruku její seriálový partner Petr, tedy Ladislav Potměšil. Po skoro šestnácti letech, kdy za ní chodil a tajil jejich vztah, tak ze své družky udělal počestnou vdanou paní.

V pořadí třetí ano si v seriálu řekli Kači a Ríša, tedy Kamila Špráchalová a Jan Zadražil. Ani tato svatba nebyla vyloženě veselá, protože z ní málem sešlo, když se Ríša zakoukal do tajuplných očí mladé učitelky Aničky. I tento obřad se odehrával ve vile Bernátových a byl co do realizace možná vůbec nejnáročnější. Trochu paradoxní bylo, že se brali dva herci, kteří v civilu nejsou se svými protějšky sezdaní a shodli se v tom, že ani jeden z nich svatby nemá moc rád.

„Chápu, že dřív byla svatba rituál, důvod k radosti a oslavě, ale dneska je to jinak. Na svatbách mi vadí, jak je nevěsta nervózní, aby se všechno zvládlo a stihlo. Proto bych nikdy nechtěla mít takovou svatbu. Ale líbilo by se mi udělat mejdan někde na zahradě mezi přáteli, kde by si ti dva jen tak mezi řečí řekli ano,“ smála se Kamila.

Čtvrtým obřadem byla seriálová svatba Jakuba Vencla (Ladislav Hampl) a Evy Janákové (Kristýna Janáčková). Tento obřad je poznamenaný Evinou nemocí, protože čeká na transplantaci srdce. Svatba se proto odehrávala v nemocnici na takzvaném lékařáku. Protože Evin zdravotní stav je v seriálu velmi vážný, musela být napojená na infuzi. „Byl to hodně zvláštní obřad, musela jsem dávat pozor, abych si tu kapačku, kterou jsem samozřejmě neměla zavedenou do žíly, nevytrhla,“ vysvětlovala Kristýna. Zda se diváci dočkají i dalších veselek, ukáží už příští díly.

Další články

Načítám