Hlavní obsah
Článek

Kanadská herečka Ellen Page vystoupila na konferenci pro podporu mladých lidí s menšinovou sexuální orientací, aby tam veřejně oznámila, že je lesbičkou. Mladí lidé podle šestadvacetileté hvězdy filmů Počátek a Juno musejí vědět, že se nemají za homosexualitu či bisexualitu stydět, a mohou být na sebe hrdí.

„Jsem dnes zde, protože jsem homosexuální. A protože možná můžu něco změnit, pomoci druhým mít to snadnější a žít v naději. A navíc cítím osobní povinnost a společenskou zodpovědnost,“ svěřila Page na konferenci Time to THRIVE, na níž vystoupila také Chelsea Clinton, dcera bývalého amerického prezidenta.

Hollywoodská hvězda ve své řeči zaútočila i na svou vlastní branži, která podle ní diktuje lidem, jak mají žít. A když do těchto stereotypů nezapadají, tak mají pocit méněcennosti.

„Je to divné, protože jsem zde jako herečka, reprezentuji, alespoň v jistém smyslu, průmysl, který na nás klade zdrcující standardy. Nejen na mladé lidi, na všechny. Standardy pro krásu. Standardy dobrého života. Úspěchu. Standardy, které, a to musím dost nerada přiznat, ovlivnily i mě samotnou,“ uvedla ve své řeči Ellen.

Reklama

Další články

Načítám