Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Takovou svatbu ještě Vysoké Tatry nezažily. Známý český sochař František Bálek si pro vdavekchtivé slavné nevěsty připravil hodně inspirativní svatební místo. Řada známých si vybírá pro svůj velký svatební den netradiční či exotické destinace. Romantické svatební zátiší při západu slunce na luxusní dovolené u moře však nečekejte.

Devětapadesátiletý sochař postavil v majestátních slovenských horách společně s kolegy sochaři velkou ledovou katedrálu, ve které se posléze stylově oženil.

Ze Starého Smokovce se snoubenci přesunuli na Hrebienok lanovkou, která byla poprvé ve své historii vyzdobená "ve svatebním“. A jelikož to byla netradiční svatba, šaty nevěsty nebyly bílé, ale ručně malované v modro-tyrkysové barvě, aby se hodily do ledové atmosféry, a kytice byla umělá a doplněná křišťálem. Milovníci romantického zimního prostředí si tak vskutku přijdou na své.

"Už jsem oddával hodně párů, ale tato svatba byla opravdu netradiční, jsem rád, že si ledový dům nevezmou s sebou, ale stal se atrakcí pro všechny návštěvníky," uvedl Ján Mokoš, předseda představenstva Oblastní organizace ČR Region Vysoké Tatry.

Svatebčané měli v ledovém chrámu k dispozici také koberec z ovčí vlny, sedačky pak byly pokryty kožešinami. V mrazivém ledovém chrámu navíc nádherně vyzněly tóny klasické hudby.

Reklama

Další články

Načítám