Hlavní obsah
Článek

Již koncem minulého roku bylo jasné, že ten letošní Williamovi (41) a Kate (42) od základů změní život. Začátkem prosince 2012 Buckinghamský palác i samotný pár kápnul božskou, když vévodkyně musela být převezena kvůli zdravotním komplikacím spojeným s těhotenskými nevolnostmi. Britská královská rodina očekává nového následovníka trůnu..

Další průběh se naštěstí obešel bez komplikací a nastávající rodiče si mohli vychutnávat očekávání přírůstku do rodiny. Hořkou příchuť ale na celém období zanechal původně nevinný žert s tragickým koncem. V době, kdy byla Catherine hospitalizována, se australští moderátoři z rádia po telefonu vydávali za královnu Alžbětu a prince Charlese a od jedné ze sester vyzvěděli zdravotní stav vévodkyně. Zpráva okamžitě obletěla svět. Sestra nakonec tlak na její osobu nezvládla a o pár dní později byla nalezena mrtvá ve svém bytě.

Catherine byla otřesena, ale dál musela plnit společenské povinnosti. Aktivně se proto účastnila významných událostí a všichni upínali zraky převážně na její stále ploché bříško. To se štíhlé Kate začalo rýsovat až v šestém měsíci těhotenství.

Média přicházela stále s novými ‚zaručenými‘ informacemi, jakého pohlaví jejich potomek bude. Jednou se měl prořeknout princ Harry, podruhé samotná Kate, jindy měli být vévoda s vévodkyní z Cambridge spatřeni, jak kupují modrý kočárek.

Den D nastal 22. července, kdy Kate přivedla v odpoledních hodinách na svět v nemocnici Panny Marie, kde se v roce 1982 narodil i William, chlapce. Až o pár dní později se nadšená veřejnost dozvěděla, že princátko ponese jméno George.

Maminka Kate si nechala na ‚zotavenou‘ jen pár týdnů, které s dítětem strávila v domě svých rodičů. Ještě před skončením šestinedělí už s Williamem zahajovala maraton ve Walesu. V září pak princ oznámil, že se hodlá věnovat královským povinnostem, manželce a synovi, a proto odchází z armády.

Třiadvacátý říjen se v Anglii nesl v duchu křtu malého George. Komorní události v kapli u paláce St. James se účastnila jen nejbližší rodina a princ se mohl pyšnit hned sedmi kmotry a kmotrami.

Zbytek roku manželé trávili střídavě péčí o syna a účastí na dalších událostech, povětšinou dobročinného charakteru. Počátkem prosince se oba stali čestnými hosty na premiéře snímku Mandela: Dlouhá cesta ke svobodě, po jehož zhlédnutí se diváci dozvěděli, že jihoafrický prezident a známý bojovník za svobodu a lidská práva Nelson Mandela právě skonal.

Reklama

Další články

Načítám