Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární Popelka Libuška Šafránková (†68) byla zneužita. Její podobizna z legendární pohádky zdobí obal čokoládových trubiček, které se prodávají na každém rohu, v každém nákupním centru v Německu. Trubičky zaplavily předvánoční trh.

Šafránková před dvěma lety proti užití svých fotek protestovala, ale marně. Nyní to ale vypadá, že dojde na boj u soudu. Dupl si totiž majitel práv. "Neudělili jsme žádný souhlas k použití fotek. Mám po tátovi nástupnická práva. Budu se tím zabývat. Dám to k soudu," řekl Blesku Aleš Komárek, syn autora fotografie.

"Je opravdu neuvěřitelné, jak vynalézavost některých podnikatelů nezná mezí," řekla před časem Šafránková, ale žalobu nakonec nepodala. Zřejmě ji od toho odradil režisér pohádky Václav Vorlíček. "Film má dva majitele. Východoněmecká společnost Defa je jedním z nich a tak výrobci trubiček to právo udělila," dodal režisér.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám