Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jiřina Bohdalová (92) se projevila jako zkušená profesionálka. Ač jí evidentně nebylo dobře a byla nachlazená, nenechala si ujít křest nového hudebního počinu kapely Patrola Šlapeto, která si populární „Bohdalku“ vybrala jako kmotru.

Herečka měla u rtů nepříjemný bolák způsobený oparem, který se jí nepodařilo zamaskovat ani make-upem. Přesto však na křtu desky Praha - srdce Evropy nemohla chybět.

„Já na desce sice nezpívám, ale podíl na ní mám nezanedbatelný. Seznámila jsem skupinu s producentem, který s nahráváním významně pomohl. Především finančně,“ pochlubila se herečka, která i přes zdravotní indispozici přišla na křest s chutí.

„Zásluhy paní Bohdalové nelze upřít. Kromě finanční pomoci s námi v minulosti nazpívala řadu písniček a že není na tomhle cédéčku, napravíme na tom příštím,“ dodal šéf skupiny Radan Dolejš.

Patrola Šlapeto funguje již čtyřiadvacet let. Nové album obsahuje nově objevené písně předního českého písničkáře Karla Hašlera. Skladby, jako jsou například Dřímej mé ghetto či Pražáci, jsou jedna rodina, zhruba osmdesát let je nikdo neslyšel.

„Je to taková cesta za poznáním. Posluchači si s námi projdou Prahou plnou jeho písniček, protože album je koncipováno jako průvodce hlavním městem, a co jedno místo, to jedna 'Hašlerka',“ uzavřel Dolejš.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám