Hlavní obsah
Článek

Yemi A.D. má za sebou fantastický den, neboť pokřtil své zbrusu nové album Equals. Na křtu v klubu Mecca nechyběli jeho přátelé a kamarádi, manžel Vladimír, maminka a dokonce zde zavítal i Yemiho otec Yomi Abayomi Akinyemi, který je původně z Nigérie.

Přítomnost tatínka umělce obzvlášť těšila. „Táta je křesťanský pastor, takže do klubů moc nechodí," směje se Yemi Akinyemi Dele. Zpěvákům tatínek chyběl na jeho romantické svatbě, a tak bylo pro mnohé překvapením, že zavítal právě zde. „Myslím, že táta se na svatbu obával přijít především kvůli rozporu církve v názoru na registrované partnerství," otevřeně prozrazuje Yemi.

A nebyl problém, že se na jedné akci vedle sebe objevili oba Yemiho rodiče, kteří jsou řadu let rozvedení? „Mamka už naštěstí s tátou vychází dobře.. Nějakou dobu to trvalo, protože to pro ní bylo těžké. V osmdesátých letech s černým dítětem sama v Liberci. Dnes vycházejí skvěle a dokonce se navzájem podporují," říká.

Pro osobnost s širokým uměleckým zaměřením byl křest jeho alba opravdu významným dnem, na který bude dlouho vzpomínat. „Díky přátelům, kolegům i Jaromírovi, se kterým jsme ten večer po dlouhé době zapařili," říká Yemi a jedním dechem dodává: „Největší radost mám z faktu, že jsem opravdu splnil své předsevzetí, že postavím projekt, který bude pomáhat lidem s nerovnými šancemi na život a křest byl jeho startem.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám