Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Stačilo málo a video v úvodu tohoto článku by nespatřilo světlo světa. Český zpěvák a skladatel Jarek Šimek (50) se nedávno vrátil z megalomanského hudebního festivalu Slovanský bazar v Bělorusku, proti kterému i největší podobné akce v Česku vypadají jako plivátka. A jeho tým patrně na kameru natočil někoho, kdo na akci neměl být nebo měl strach z odvysílání, a kameru proto ukradl.

„Nevím, jak by to fungovalo u nás, ale tak, jak zasáhla běloruská policie, to jsem nikdy nezažil. Čtrnáct hodin poté, co mi kameru ukradli, ji jako zázrakem našla. Pro ně má festival obrovskou prestiž, chodí na něj mraky lidí a v televizi má obří sledovanost, navíc zahraniční hosté se tu těší ohromné vážnosti, takže do akce nasadili veškeré síly, aby zloděje vypátrali,“ je stále jako opařený Jarek.

Ten by nerad přišel o záběry z největšího festivalu východní Evropy, kde bylo například setkání s největšími ruskými hvězdami Dimou Bilanem, jenž například nazpíval duet s Anastaciou, či s populární Larisou Dolinou.

Šimek byl na této mega akci porotcem za Českou republiku a v hlavní show, na níž vystupuje jen elita festivalu, si coby host i zazpíval.

Teď už je ale zpátky a dál maká na spolupráci se známým italským duem Jalisse, pro něž napsal letní hit Dove sei. Ten se hraje v rádiích po celé Evropě. „Teď dokončuju song s členem kultovní kapely Pooh Dodim Battagliou,“ dodal skladatel.

Související témata:
Bělorusko
Záběry

Reklama

Další články

Načítám