Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jaroslava Obermaierová má divadelní prázdniny a my ji zastihli těsně před odjezdem na její oblíbenou chalupu. "Už jsem v letním režimu, celý červenec mám volný a hodlám si to užít," řekla Super.cz

"Budu na chalupě, tam jsem nejraději. Oprašuju kytičky, když jsou houby, chodím do lesa, se psem na vycházky, zvu na návštěvu sousedy, podrbu si. A hlavně si užívám, že nemusím mít pořád na ruce hodinky a sledovat, kde mám zrovna být," vyprávěla.

Zajímalo nás, jak herečka dokáže vyjít s penězi, podle očekávání není její důchod žádná sláva. "To je pravda, beru devět tisíc korun, a byť letitá důchodkyně, musím peníze vydělat a práce, což je důležité, mne pořád baví," dodala.

"Vydělávám asi třikrát víc, než je můj důchod. Je hrozné, když si člověk uvědomí, že by třeba onemocněl a nemohl pracovat. Musela bych se s tím ale naučit žít. Zatím jsem vděčná, že dělám práci, kterou mohu ve svém věku stále dělat a starých herců je čím dál tím méně," řekla nám Obermaierová.

Podle svých slov si nedopřává žádnou whisky, šampaňské a kaviár, ale musí držet finančně dvě domácnosti. "Mám v Praze garsonku, kde přespávám, když mám hodně práce. Raději jsem ale na chalupě, kde bydlí i můj syn. Pracuje jako ošetřovatel ve Zruči v zařízení pro staré lidi, kde nejsou platy nic moc, tak mu vypomáhám," svěřila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám