Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ačkoli je Helen Mirren (67) považována téměř za britský národní klenot, věhlas si svým herectvím vysloužila všude po světě. Je tak celkem s podivem, že oscarová hvězda získala svou hvězdu na slavném losangeleském Chodníku slávy až nyní.

Mirren tak patří celkově 2488. hvězda a oficiálně se jí této cti dostalo ve čtvrtek 3. ledna. Jako každá podobně oceněná osobnost si držitelka Oscara za snímek Královna z roku 2006 odnesla i plaketu se zmenšeninou své zlaté hvězdy, která se jistě bude krásně vyjímat mezi dalšími mnoha hereckými oceněními, které Mirren v průběhu své letité kariéry získala. Mimo Oscara jsou to čtyři ceny BAFTA, tři Zlaté Glóby, čtyři ceny Emmy a dvě ocenění z filmového festivalu v Cannes za nejlepší herečku roku.

Úchvatná Helen Mirren v modrém kostýmku si ke čtvrtečnímu focení u své hvězdy přizvala i svého manžela, režiséra Taylora Hackforda.

Reklama

Další články

Načítám