Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V předešlém článku jsme vám odhalili trojici slavných dam, které vlastní nejprestižnější filmovou cenu za hlavní herecký výkon. A dnes se můžete pokochat pohledem na další z nich, tentokrát dokonce čtveřici odvážných.

Tentokrát zaostříme na trio hereček, které získaly Oscara hned po sobě. První byla v roce 2006 Helen Mirren (67), která si vysloužila ocenění za ztvárnění britské královny Alžběty II. ve snímku Královna. Svlečená se ale ukázala ještě o čtyři roky později, a to v Hnízdě neřesti, kdy jí bylo 64 let.

Pro rok 2007 byla vyhlášena nejlepší herečkou Marion Cotillard (37), jež zazářila v životopisném dramatu Edith Piaf. Její vodní snímek bez plavek ale pochází z natáčení romantického filmu Na dřeň z loňského roku.

O další rok později se Oscara dočkala Kate Winslet (37) za roli ve válečném dramatu Předčítač. Nahá se přitom ukázala předtím už několikrát. Nejdřív ve slavném Titanicu a poté například ve snímku Jako dým.

Jako bonus přinášíme aktuální držitelku Oscara za vedlejší roli v muzikálových Bídnících Anne Hathaway (30). Ta se nestyděla poprvé v krimi snímku Spoušť z roku 2005 a před třemi lety také v komedii Láska a jiné závislosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám