Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

To, že Bára Basiková (61) v minulosti užívala tvrdé drogy, je veřejným tajemstvím. Až nyní po pětadvaceti letech se rozhodla o nejtemnějším období v životě veřejně promluvit.

Zpěvaččinu experimentování s drogami předcházelo fyzické a psychické vyčerpání a nešťastná láska. Bára zpívala ve dvou kapelách, přivydělávala si jako servírka v restauraci, trpěla nešťastnou láskou k ženatému kytaristovi Michalu Pavlíčkovi (57) a neměla pochopení ani doma. „Už jsem opravdu nemohla, tak jsem pro začátek alespoň odešla z domu a nastěhovala se ke kamarádce," rozpovídala se o nejtěžším životním období diva v rozhovoru pro časopis Instinkt.

Brzy Bára zjistila, že její kamarádka doma vaří pervitin. „Když viděla, jak jsem vyčerpaná a nešťastná, řekla mi, ať to taky zkusím," svěřila se Bára, která typicky české droze brzy podlehla. „Ze začátku to bylo úžasné, ale už za čtvrt roku jsem v tom totálně lítala," řekla v rozhovoru.

Závislost Báry Basikové si začala vybírat svou daň. „Brala jsem i třikrát týdně, vážila čtyřicet kilo i s postelí a pomalu se začaly dostavovat absťáky. Zničehonic jsem před koncertem padla na zem a tam se pět minut zmítala," vzpomíná Bára.

Jako jedné z mála se podařilo Basikové nad drogami zcela zvítězit. Teď je jednou z nejúspěšnějších českých zpěvaček a šťastnou matkou tří dětí.

Reklama

Další články

Načítám