Hlavní obsah
Článek

Moderátor Leoš Mareš (48) se pustil do křížku se svým zaměstnavatelem - televizí Nova. Poté, co vyšlo najevo, že byl Sazkou placený miliónem korun měsíčně za to, aby ji "nenásilně" propagoval ve vysílání, Nova se začala bránit.

Přestože Mareš tvrdí, že vedení Novy o své dohodě se Sazkou předem informoval, televize tvrdí pravý opak. Kamenem úrazu je především díl Talentmanie, který Mareš odmoderoval v obleku z hovězího masa. Tehdy totiž prohrál sázku s šéfem Sazky Alešem Hušákem. A taková forma reklamy je v Česku zákonem zakázaná. Pokud by se Nově prokázal úmysl, hrozila by jí kvůli hvězdnému moderátorovi vysoká pokuta.

„Společnost CET 21 neměla o obchodním pozadí, charakteru sázky a odměně moderátora žádné informace. Nepodílela se žádným způsobem na tomto obchodním aranžmá a nijak z toho neprofitovala,“ sdělila MF Dnes ke kauze mluvčí televize Michaela Fričová. Mareš toto tvrzení ale vyvrací. Podle něj Nova o smlouvě se Sazkou věděla. Navíc po něm chtěla další sázky ve svém vysílání.

„Nemohlo tam dojít ke skryté reklamě a k porušení zákona. Nevím, co je za reklamu na Sazku, když řeknu v televizi, že jsem se vsadil o polibek s Lady Gaga. Tam není nic citované. Žádný produkt ani značka. Chápu, že to tak může vypadat, ale není to tak. Byl to momentální nápad na podzim. Já jsem to nedomlouval,“ svěřil se Super.cz slavný moderátor. Ten dokonce tvrdí, že po něm vedení Novy chtělo další sázky.

„Nevím, jak si někdo může myslet, že by se něco takového mohlo dostat do vysílání Novy bez vědomí vedení. Ta sázka zvýšila sledovanost Talentmanie skoro o 300 tisíc diváků. Pamatuju si, že jsem tehdy přišel a hned po mě chtěli další sázku. Řekl jsem jim, že opakovaný vtip není vtipem,“ říká moderátor. Tomu se také nelíbí vyjádření mluvčí televize, která se podle něj dobře neinformovala.

„Fričová se asi nikoho nezeptala. Pokud se zeptala, tak se ptala na špatných místech. Na Nově  věděli, že mám smlouvu se Sazkou. Dokonce si myslím, že to mám ve smlouvě, že o tom ví,“ vysvětluje moderátor. Ten se nyní hlavně chce zaměřit na to, aby získal své peníze ze Sazky. Už kvůli tomu dokonce utratil 200 tisíc korun.

„Já nevím, jestli ty peníze dostanu. Takových lidí je spousta. Já nejsem ten, kdo to bude posuzovat. Ze svého jsem odvedl daň. Bylo to 200 tisíc. Ty jsem musel zaplatit, abych mohl zadat pohledávku. Ale je to nejistá sázka. Nejenže možná ty peníze nedostanu, ale navíc jsem přišel o 200 tisíc,“ dodává moderátor.

Marešova pozice na Nově se kvůli této kauze ale nezmění. Jeho postavení v naší největší soukromé televizi je totiž neotřesitelné. Podle našich informací si už vše s vedením televize vysvětlili.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám