Hlavní obsah
Článek

Jiří Pomeje (†54) ještě v pondělí večer musel řešit vážný zdravotní stav své těhotné snoubenky, v úterý po poledni už ho ale čekal další starý rest ohledně propadákového filmu Andělská tvář, stání trestního soudu. Ten ho nakonec odsoudil na dva roky do vězení s podmínečným odkladem na dva roky za to, že poškodil věřitele tím, že na svou tehdejší manželku Michaelu Kuklovou převedl auto a členský podíl v bytě v centru Prahy v době, kdy už musel vědět, že film nebude výdělečný. „Jsem neskutečně naštvanej. Odvolám se,“ řekl Super.cz Pomeje.

O případu už na podzim rozhodoval městský soud. Ten mu uložil, že musí zaplatit šest set tisíc korun Státnímu fondu na podporu a rozvoj české kinematografie, který měl poškodit. Zbytek řízení ale vrátil k obvodnímu soudu, takže lednová prezidentova amnestie se vztahuje jen na peníze, od jejich zaplacení byl Vrchním soudem osvobozen.

Proto v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 2 Pomeje stanul znovu. „Kdybych chtěl něco vyvést, vyvedu práva na dva díly filmu Z pekla štěstí a desetidílný seriál, který z nich byl vyrobený. A nezabýval bych se nějakou ojetou šunkou. Míša mi tehdy dala podepsat zúžení majetku, já to vůbec neřešil a nebyl to můj nápad. Ona u soudu na zneplatnění zúžení vyhrála a mně to kladou za vinu?“ čertil se Pomeje, který tvrdí, že kdyby správkyně soud s jeho bývalou ženou neiniciovala, věřitelé mají nyní o sedm set tisíc korun víc na uspokojení pohledávek. Tolik totiž musí zaplatit Kuklové soudní náklady řízení.

„Navíc doživotní práva k Z pekla štěstí prodala za směšných pár set tisíc, přitom jen za osm let by mohly vynést víc jak šest miliónů korun,“ dodal Pomeje, který nad rozsudkem kroutil nechápavě hlavou. „Podle mého názoru nebyl mému klientovi prokázán úmysl, že chtěl poškodit věřitele,“ upozornila advokátka Pomejeho Dagmar Rothová. Připravujeme video.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám