Hlavní obsah
Článek

Nedávno proběhla přehlídka luxusního spodního prádla značky Victoria´s Secret, kterou předváděly jedny z nejkrásnějších světových modelek. Akce sice zaznamenala velký úspěch, ale kvůli jednomu z outfitů se strhla řada negativních reakcí.

Kritiku sklidil model, který na sobě měla modelka Karlie Kloss. Jednalo se o spodní prádlo, které bylo doplněné indiánskou čelenkou, jež měla kráska na hlavě.

Problém způsobila právě ona ozdoba, která měla společně se zbytkem oblečení připomínat kulturu původních obyvatel amerického kontinentu.

Ihned se vyrojily zprávy kritizující daný model a jedna ze skupin zastupujících menšiny obyvatel Havaje, Aljašky a indiánského obyvatelstva sepsala prohlášení: ‚‚Kromě každodenních škod z neustále probíhajících mikro agresí vůči původnímu obyvatelstvu, sexualizace původní ženy zůstává ignorována a stává se epidemií.‛‛

Na internetu a na sociálních sítích se objevily další spousty podobně laděných komentářů, společnost Victoria´s Secret se proto rozhodla daný model stáhnout.

„Mrzí nás, že naše replika ozdoby hlavy původních obyvatel amerického kontinentu některé jednotlivce rozrušila. Upřímně se omlouváme s tím, že jsme naprosto neměli žádný záměr někoho urazit. Z úcty se model neobjeví ve vysílání, marketingových materiálech ani nikde jinde,‛‛ uvedla.

Dokonce i samotná modelka, která prádlo propagovala, napsala na Twitteru: „Hluboce se omlouvám, pokud to, co jsem měla na sobě během přehlídky Victoria's Secret, kohokoli urazilo. Podporuji rozhodnutí společnosti model z vysílání stáhnout.‛‛

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám